El poble

Villores està situat en el vessant d'una muntanya, prop del riu Bergantes, és un poble amb poc més de 40 habitants que limita amb els municipis de Forcall i Ortells. Emmarcat dins del paisatge de relleu abrupte que caracteritza la comarca dels Ports, el municipi es troba a una altura de 748 metres i té un clima continental, amb hiverns freds i estius calorosos. Per arribar a ell, s'ha de creuar el riu Bergantes per un llarg pont de 119 metres, contruït l'any 1925.

Està situat al nord i terra endins de la província de Castelló. En temps dels íbers aquesta àmplia zona va ser ocupada per l'antiga tribu dels ilercavons, que controlava el tram final del ric Ebre, abastant part de les actuals províncies de Tarragona, Lleida, Terol i Castelló. L'any 1233 el territori va ser conquerit pel noble aragonès Blasco de Alagón, que actuava al servei de Jaume I. Els fets que van ocórrer posteriorment han arribat una mica confusos, ja que els historiadors mantenen versions ben diferents: mentre uns afirmen que Villores es va convertir en un senyoriu laic, uns altres diuen que el municipi era de titularitat eclesiàstica. Al segle XIX Villores, com la majoria de poblacions de la comarca, va participar actívament en les guerres carlistes i va sofrir les greus conseqüències que tot enfrontament bèl·lic comporta. Durant la primera meitat del segle XX el municipi va viure la cruesa de la Guerra Civil i la difícil etapa dels maquis, encara que no va haver de lamentar cap mort política. En la dècada dels seixanta es va produir un fort moviment migratori cap a les ciutats, arran de la forta crisi que es vivia a la zona. Avui, superats ja els anys difícils, Villores és un poble tranquil i acollidor, que atreu a viatgers apassionats per la bellesa de les coses senzilles, naturals i autèntiques; un lloc encantador que convida a gaudir del temps assaborint cada instant.

Villores

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util
T'ha semblat útil aquesta informació?
CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Villores, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaza de la Villa, 1, Ajuntament de Villores, CP: 12311, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).